Activitats per a Centres Educatius i Visites guiades

Des de l’observació de la realitat del món on vivim es detecta la necessitat de crear espais on es pugui debatre, treballar, potenciar l’educació crítica i en valors que ajudi a posar les bases d’un desenvolupament humà que aposti per la justícia social i en definitiva per la construcció entre tots i totes d’una món més just i solidari.

En els temps que vivim l’experiència audiovisual sovint és molt utilitzada per aconseguir processos educatius transformadors perquè apropen realitats molt diverses del nostre món i estableixen un diàleg entre el receptor i les imatges que permet la construcció d’idees, imatges, pensaments, reflexions sobre temàtiques de justícia social, cooperació i solidaritat que constaten la seva força educadora i transformadora.

Per aconseguir-ho Grup Eirene treballa amb diferents eines com l’exposició “Els murs de la vergonya” que es proposa com una forma de tractar entre els joves i la població general la cultura de pau, els drets humans i el desenvolupament.

L’exposició es centra en 8 murs existents en el nostre món construïts per causes diferents. A partir d’ells es treballa de forma dinàmica i constructiva i amb diferents recursos didàctics: les causes de la seva construcció i conseqüències, com viuen les diferents parts del mur la seva construcció (Nord i Sud), com esdevenen un símbol del trencament de la convivència, de la separació, del control de poblacions, territoris, ideologies, recursos naturals, etc.

El missatge principal que vol donar l’exposició és: “deconstruir murs per construir justícia social”, es vol incidir en el diàleg, la cooperació, la justícia social, en les raons que tenen els països que els construeixen i en les raons de la gent que vol saltar-los. En definitiva es pretén crear entre tots espais que ens permetin posar condicions de pau.

QUÈ OFERIM?

PREM PER CONÈIXER EL PROJECTE D’APS “DERRUÏM MURS, CONSTRUÏM PAU!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s