Grup Eirene

Grup Eirene neix el 17 d’octubre de 2011 amb la voluntat de crear una associació pacifista, educativa i solidària que promogui el respecte als drets humans des d’una perspectiva creativa i innovadora.

La nostra actuació vol impulsar l’educació, la formació i la capacitació professional en la noviolència a través del foment de la cultura de pau, el desenvolupament i la promoció dels drets humans entre els infants, els joves i els adults.

En un futur volem que la nostra tasca es desenvolupi no només en el nostre entorn més proper sinó que progressi i es pugui estendre a més indrets amb els quals treballar plegats per crear xarxa i poder qualificar i ampliar els nostres objectius. En aquest sentit, creiem plenament en la tasca de codesenvolupament que ens pot fer créixer com a persones tan personalment com professionalment.

Creiem doncs que cal fer incidència en la construcció d’una societat que prioritzi els valors humans per sobre dels econòmics, la cultura de la pau per sobre de la cultura de la violència, la postura de responsabilitat col·lectiva per sobre de la postura prepotent i devastadora d’alguns països, aplicant sempre les perspectives de gènere, la sostenibilitat i el respecte als drets humans.

Objectius

Les activitats que es realitzen busquen promoure l’educació en valors, la formació i la sensibilització de la població a través de processos d’aprenentatge que pretenen no només una actuació puntual sinó la implicació en un conjunt de fases o etapes que potenciïn la visió de la diversitat de la realitat com a punt de partida per fomentar l’esperit i el pensament crític i solidari.

Així doncs, es treballa per crear accions que vagin des del global al local, des de la perspectiva macro (problemàtiques generals, internacionals) fins la perspectiva micro (baixar al nivell personal). Per aconseguir això jugarà un paper important la integració de l’educació emocional dins de la nostra associació.

Creiem que l’utilització de les diverses metodologies és impresdincible per aconseguir fer més vivencial i apropar la cultura de pau, així com per fomentar la reflexió entre els joves, infants i població adulta:  les dinàmiques de grup i socioafectives, el cinema i els audiovisuals, el so, la música, el joc, etc. tenen un paper protagonista dins del nostre projecte. En aquest sentit la nostra tasca està orientada en la innovació i la implantació de noves metodologies que permetin millorar la forma de transmetre els continguts i per tant els nostres objectius.

Us deixem una mostra de tot el que fem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s