L’equip

Lídia Tovar

Soc la Lídia Tovar i m’he format en Treball Social a la Universitat de Treball Social de Barcelona. He treballat en diferents àmbits socials, però des de fa deu anys vaig apostar clarament per l’educació per la pau i el desenvolupament (EpD). Participo de diverses iniciatives realitzant projectes d’EpD arreu de Catalunya.

Crec en la gent, en l’enteniment i el diàleg i sobretot en la capacitat de construcció i transformació que té el ser humà per poder crear col·lectivament un món més just.

Montse París

Em dic Montse París Endrino i m’he format en Antropologia cultural i Social així com en temes vinculats a l’educació social i la formació d’adults . Des de fa vint anys treballo amb col·lectius desafavorits, víctimes de pobresa, violència, marginació cultural i exclusió. Crec que l’accés a l’educació, la potenciació de les capacitats i competències de les persones, la promoció de la resolució pacífica dels conflictes, augmenten el benestar de les persones i en conseqüència millora la qualitat de vida de tothom.

M’agrada caminar, perdre’m per carrers i territoris no explorats, veure el mar tant com pugui, el cinema, la lectura, la música, la natura i cultivar i fer créixer els afectes i l’amistat.

Aránzazu Sánchez

Soc l’Aránzazu Sánchez. Des de fa diversos anys que la meva vida està estretament lligada a la difusió i el desenvolupament de la tasca d’entitats socials no només com una feina sinó també com una forma de viure. De sempre m’ha interessat explicar històries que ens fessin reflexionar i ens ajudessin a crear climes de convivència en un món on la urgència i l’individualisme són cada vegada més presents. És per això que utilitzo la meva formació periodística, audiovisual i artística com a eina activa per a l’educació en valors, el desenvolupament de les persones i la sensibilització de la població sobre la labor dels actors socials i les problemàtiques que existeixen al nostre món.

Ferran Folgado

Després de treballar com a dissenyador gràfic en diverses agències de publicitat, havent estudiat també fotografia, es dedica a la formació i guia d’expedicions fotoperiodístiques a Bòsnia i Hercegovina i als campaments de refugiats saharauís. L’experiència sobre el terreny el porta a impartir formació a instituts sobre drets humans, desarmament i sobre la situació actual de Bòsnia i països que han patit un conflicte. També forma part del desenvolupament i realització de cursos de fotografia inclusiva per a invidents havent impartit cursos a Itàlia.

Mariona Grau

Soc la Mariona Grau, graduada en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment estic cursant el màster de Ciutadania i Drets Humans: Ètica i Política a la Universitat de Barcelona. Des de sempre he tingut moltes inquietuds respecte a les problemàtiques socials que ens rodegen i he sentit la necessitat de fer quelcom davant d’aquestes. L’any 2012 vaig formar part d’un de teatre social organitzat i dirigit pel Grup Eirene, gràcies al qual vaig descobrir com l’art pot ser una eina de transformació social. Motivada per la meva afició al teatre i les possibilitats i recursos que aquest em donava, vaig cursar dos anys d’estudis professionals de teatre al Col·legi del Teatre de Barcelona.

Més endavant, l’any 2015, vaig tenir l’oportunitat de participar en un intercanvi juvenil amb Bòsnia i Hercegovina, organitzat també pel Grup Eirene. Aquest projecte va ser el que em va impulsar definitivament a voler dedicar part del meu temps a l’activisme social. D’aquesta manera, des del 2016 he estat implicada en el Grup Eirene, intentant que tots els meus coneixements i interessos artístics i filosòfics contribueixin amb noves perspectives als nostres projectes.

COL·LABORADORS/ES

María del Rosario Vásquez

Soy María del Rosario Vásquez. Soy colombiana y vivo desde hace varios años en Catalunya. Me he formado como médica y llevo años vinculada a procesos de construcción de paz y atención a víctimas por conflictos armados; también formo parte de organizaciones de mujeres. Aprecio mucho mis aprendizajes en proyectos de educación en ciudadanía y en derechos humanos con niños, niñas y jóvenes, es algo que me acompaña y que procuro poner en práctica. Creo que otro mundo más justo e incluyente es imprescindible y que la conciencia es algo que se construye colectivamente y con el ejemplo.

Roberta Parrilla

¡Hola! Soy Roberta, soy italiana y desde hace un año y medio vivo en Cataluña. De formación soy politóloga con una especialización en Cooperación internacional para el desarrollo sostenible.
Mi trayectoria profesional se ha enfocado en la gestión de programas y proyectos de desarrollo comunitario sostenible, desde un abordaje integral y participativo, transversalizando la perspectiva de género relacional e incluyente y el enfoque de derecho.
Parte de mi labor se ha desarrollado en México, con población rural de etnia maya en un contexto donde persiste una pobreza multi-dimensional, y con población periurbana desplazada, donde hay una elevada presencia de violencia comunitaria, violencia intrafamiliar, violencia de género y otras variables que han determinado la desintegración del lazo social y marcadas desigualdades socio-económicas.
Identifico mi trayectoria de vida con el movimiento feminista, reconociéndome en valores como la equidad, la diversidad, la participación, la cooperación, siendo estos elementos esenciales para construir una sociedad sostenible, donde las personas son capaces de desarrollarse libremente. Me dedico a profundizar mi conocimiento en relación a estos valores, y en las diferentes formas en que se expresan según los contextos de pertenencia, y que plantean procesos de “descolonización” de teorías y prácticas que provienen de la cultura hegemónica occidental.