Teatre socioeducatiu

“El teatre i l’expressió com element educatiu pot ser una escola de sensibilitat on s’aprèn a tenir una visió diferent dels altres, on s’inventa una nova relació”

Noemí Ibáñez, ha liderat diverses experiències de creació i animació de teatre experimental i ha publicat diversos articles sobre l’aplicació de l’art en les problemàtiques socials.

El teatre social és una gran eina per treballar aspectes relacionats amb la convivència entre les persones: permet desenvolupar les habilitats expressives de cada persona, alhora que pot ser un bon instrument per debatre sobre problemes col·lectius i  buscar solucions creatives i no violentes.

S’empren elements com el joc dramàtic on la persona pot alliberar-se d’ella mateixa i ficar-se a la pell d’un altre personatge, vivint i sentint el que aquest sent. Ens permet empatitzar amb l’altre, prendre consciència de les limitacions de les nostres  pròpies percepcions i desenvolupar la capacitat de diàleg. El joc dramàtic permet treballar el domini interior a través d’exercicis lúdics i espontanis.

Objectius

El taller de teatre social que des del Grup Eirene volem implementar ens permet ajudar a desenvolupar les habilitats dels participants i aportar-los estratègies que els capacitin per ser autònoms en les seves decisions i fets alhora que capaços d’expressar els seus sentiments, emocions i preocupacions lliurement. Altres valors que ens ajuda a expressar són la comunicació, la sensibilitat, la capacitat d’escoltar l’altre de forma activa i el treball en equip. Però, per sobre de tot, ens capacita per aprendre a desenvolupar la nostra creativitat per poder aportar solucions creatives i no violentes davant els conflictes que ens trobem en el nostre dia a dia.

Metodologia

La metodologia del teatre social neix d’un enfocament socio-afectiu provocant experiències que comportin vivenciar en primera persona per reflexionar i compartir el que sentim i, d’aquí aportar nous coneixements. Tot això ens portarà a obtenir nous aprenentatges emocionals, procedimentals i conceptuals. En aquest sentit, aquesta metodologia ens pot ajudar a madurar algunes situacions i desenvolupar la capacitat crítica i analítica.

ON FEM ELS TALLERS DE TEATRE SOCIOEDUCATIU?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s