Els joves que participen als intercanvis juvenils reben una formació prèvia sobre els diversos aspectes que es treballen durant l’intercanvi: la guerra de Iugoslàvia i la situació actual, processos de pau, tallers sobre drets humans i justícia social i tallers culturals sobre el país amb el que té lloc l’intercanvi. A més, aquesta formació es complementa amb la preparació del projecte i de les activitats que es realitzaran durant la setmana de l’intercanvi: contingut de l’activitat i estructura, materials necessaris (pressupost i compra de materials), preparació dels espais on es duran a terme les activitats, planificació dels trasllats interns durant la setmana, etc.
Objetius de la formació dels joves participants:
-Conèixer les diferents cultures presents en el projecte de mobilitat: dansa, música, història, llenguatge, festes nacionals, cuina, etc.
-Promoure la vinculació, la cohesió i el coneixement del grup.
-Incidir en la comunicació social com a eina per a transformar la societat i promoure la pau, els DH i la justícia social.
-Conèixer els esdeveniments recents per a la comprensió de la situació dels diferents països: el conflicte de l’antiga Iugoslàvia i la situació actual.
-Dotar d’eines els participants per crear el propi projecte d’intercanvi i per desenvolupar una autonomia que els permeti crear projectes propis.