PROCÉS “CONFLICTES ARMATS, SOCIETAT CIVIL I CONSTRUCCIÓ DE PAU”

Partint de la nostra inquietud per la proliferació de l’armamentisme i de les violències, incloent-hi les guerres, sentim la necessitat d’apropar l’estudiantat a la realitat dels conflictes armats, no des d’una explicació sociopolítica sinó enfocada en les conseqüències que porten per a la població en general i, sobretot, en els qui veuen més vulnerats els seus drets més bàsics. Considerem important introduir el concepte de Dret Internacional Humanitari, aquell que protegeix la societat civil en temps de i que ens ensenya que no tot s’hi val.

Al llarg de l’any lectiu i a partir de tallers temàtics els grups coneixeran diversos aspectes dels conflictes armats i com afecten la societat civil; donant visibilitat a les víctimes i també a la seva capacitat per sobreposar-se i organitzar-se. Un èmfasi important és ressaltar totes les aportacions que cada dia es fan de llarg a llarg del món per contribuir a la construcció de pau.

Dins l’estratègia metodològica considerem important la identificació i la participació en els diversos dies internacionals que promouen el reconeixement de problemàtiques i l’activisme pacifista, com ara: Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament (24 de maig), Dia Internacional de sensibilització contra les mines antipersonal (4 de abril), Dia Internacional contra el reclutament de menors (12 de febrer), etc.

DESCOBREIX TOTS ELS DETALLS A LA FITXA DEL PROCÉS!