Amb aquests tallers volem donar a conèixer a través d’un testimoni real els diversos motius pels quals una persona decideix migrar, refugiar-se o desplaçar-se del lloc on viu, i les vicissituds i els perills pels quals passen abans de poder arribar a un lloc on viure amb dignitat. Aquest coneixement pretén fomentar el respecte , l’empatia i ajudar a aturar comportaments xenòfobs i hostils cap a les persones nouvingudes.
El taller l’Última Frontera está impartit pel Roland Fosso, nascut al Camerun, que després de finalitzar el batxillerat i encara adolescent, va emprendre un llarg viatge cap a Europa que va durar més de 2 anys. Una trajectòria vital que ha estat la seva autèntica escola. Ha creuat 12 països fins a poder saltar la tanca de Melilla al cinquè intent i, malauradament com passa molt sovint en aquesta situació, en el camí ha perdut a molts companys de viatge. En aquest taller en Roland Fosso ens explicarà el seu viatge i la seva experiència vital, per conèixer i empatitzar amb els processos d’immigració, desplaçament o refugi i les seves causes, amb les greus situacions i la perillositat que suposa el viatge i amb les formes d’acollida i les dificultats per poder integrar-se i desenvolupar una vida digna en el nostre país. Roland Fosso és autor dels llibres “L’Última Frontera” i “Cartes a Baltasar”.
El taller té una durada d’1h i el recomanem per a cicle inicial i superior de l’ESO i Batxillerat.
El taller Refugiant-se, quan l’aigua és més segura que la terra el desenvolupen la periodista Cristina Mas, del diari ARA, i una persona refugiada que oferirà el seu testimoni. L’objectiu del taller és construir el concepte de refugiat, d’asil, la situació de les
persones refugiades al món, de forma breu perquè prèviament donarem un
material al professorat per treballar el tema i ja tindran coneixements.
Els taller pot tenir una durada d’1 o 2 hores i el recomanem per a cicle superior de l’ESO i Batxillerat.
Podeu consultar la fitxa completa dels dos tallers: