Generació Gènere

GENERACIÓ GÈNERE. GENERANT PERSPECTIVES AMB PERSPECTIVA DE GÈNERE

INFANTIL. PRIMERS PASSOS, CONTES LLIURES I GÈNERE

Des de ben petits aprenem a distingir les diferències entre un nen i una nena. Les característiques físiques són un element diferenciador, no obstant hi ha altres factors que defineixen el nostre gènere:

la llargada del cabell, la roba que portem, els colors que ens agraden, els jocs als què juguem, les nostres joguines preferides…

A més, en aquestes edats els contes de fades ja ens expliquen històries sobre cavallers i princeses, bruixes i gripaus, dracs, llops i noies en perill que necessiten d’un heroi. Aquestes històries tradicionals o importades ja ens comencen a explicar quins són els estereotips de gènere.

Des de grup Eirene volem explicar un conte als més petits, Rosa Caramelo, un conte diferent que ens parla de la diversitat i de la valentia de trencar els estereotips de gènere.

unnamed

FITXA TALLER GÈNERE infantil

PRIMÀRIA. NI TÍPICS NI TÒPICS, TEATRE AMB GÈNERE

Sovint els nens i nenes, mentre descobreixen el món on viuen, són els més exposats als estereotips de gènere. Per això hem d’oferir-los diversos models de gènere, tot afavorint la seva llibertat i creativitat a l’hora d’expressar-se i realitzar les activitats que més els agraden.

Els contes de fades tradicionals ens ajudaran a entendre l’assignació dels rols de gènere, no obstant a través del teatre representarem contes de fades innovadors que trencaran aquests tòpics mentre gaudim de les obres.

FITXA TALLER GÈNERE primaria

SECUNDÀRIA I BATXILLERAT. EL MÓN DE LES PANTALLES, PUBLICITAT I GÈNERE  

L’adolescència és una etapa molt especial on decidim qui som i sobretot qui ens agradaria ser, aquest procés d’identificació està influït per infinitat de missatges que rebem de tots els àmbits de la nostra quotidianitat. D’aquesta manera, els anuncis i altres instruments d’influència socials com sèries televisives o els video-jocs, juguen un paper important en la formació dels models de gènere dels i les adolescents.

Davant aquests factors que tenen una finalitat eminentment comercial, cal facilitar una visió crítica així com una reflexió sobre la importància de la igualtat de gènere tant a casa nostra com a la resta del món.

Serà a través de l’anàlisi d’anuncis i video-jocs que explorarem quins elements contribueixen a construir diferents estereotips i rols de gènere, a més analitzarem quins d’aquest són igualitaris i quins no. Un mapa de la desigualtat de gènere al món ajudarà a entendre la importància de treballar cap a una millora de la situació de la dona.

noies i cotxe

FITXA TALLER GÈNERE secundària i batxillerat