Ciutats Defensores de DDHH

Coneixem persones defensores de Drets Humans. Compromís per un món més just.

Des del 2014 el Grup Eirene participem en el projecte “Ciutats Defensores de Drets Humans”, fent un petit procés educatiu de tres sessions destinat a l’alumnat de 3r de l’ESO fins a 2n de Batxillerat. La primera sessió va enfocada a que l’estudiantat conegui a les persones defensores dels drets humans participants del projecte, així com les seves reivindicacions i lluites per la defensa dels drets humans i prepara un petit obsequi-missatge per a elles. La segona sessió consisteix en la realització d’un Fòrum a la ciutat, on l’alumnat té l’oportunitat de conèixer a les persones que han investigat i treballat, fer-los preguntes i entregar-los els obsequis que han preparat prviament. Finalment, la tercera sessió consisteix en una terminació i avaluació del procés, a fi d’assentar els coneixements i aprenentatges obtinguts i desenvolupats i conèixer valoració que l’alumnat ha fet de tot el procés. 

Objectius

  • Donar a conèixer els Drets Humans, la seva importància , connectar-los amb la quotidianitat de cadascú i conèixer les raons per promoure’ls, difondre’ls i pro-tegir-los a través dels exemples de les causes i accions de les persones defensores de ddhh.
  • Fomentar la empatia, el respecte i la cooperació a través del apropament, la visualització del treball i el contacte amb persones que dediquen la seva vida a la defensa del ddhh.
  • Contribuir a l’educació en temes humanitaris i de cultura de pau i en el foment de l’esperit crític i coneixement de la realitat en la formació als centres educatius i la població general.
  • Canalitzar les energies de solidaritat i cooperació que puguin sorgir de les trobades amb els joves i les persones defensores i de tot el procés.

DESCOBREIX TOTS ELS DETALLS A LA FITXA DE L’ACTIVITAT!