Concert solidari Obrint Fronteres

Joves del Grup Eirene portem actius des de l’any 2016. El nostre primer projecte va consistir en organitzar el concert solidari “Obrint Fronteres” a Santa Coloma de Gramenet amb el suport del Departament i Cooperació l’Ajuntament del municipi. Aquest consistia en l’actuació d’uns quants grups musicals compromesos socialment. L’Obrint Fronteres del 2016 va ser un èxit, motiu pel qual, l’Obrint Fronteres es realitza cada any i nosaltres formem part de l’equip organitzatiu, juntament amb altres entitats.

2016

El dissabte 8 d’Octubre del 2016, la Secció Jove de Grup Eirene va realitzar a Santa Coloma de Gramenet un concert solidari amb les persones refugiades. Aquest va ser possible gràcies a la col·laboració d’Óptics pel Món, de l’Ajuntament de la ciutat (especialment del Departament de Solidaritat i Cooperació), la Diputació de Barcelona i RUIDO. En el concert van actuar els grups Pelogruesoul i La Bambula.

L’objectiu d’aquest concert era sensibilitzar i conscienciar als assisstents sobre la situació de vulnerabilitat que els refugiats estan vivint actualment. Els diners recaudats mitjançant una taquilla inversa (930€), van anar destinats a Proactiva Open Arms, una organització que té com a principal missió rescatar del mar als refugiats que arriben a Europa fugint dels conflictes bèl·lics, la persecució i/o la pobresa.

2017

El 7 d’octubre del 2017 vam participar en el concert solidari de la Nit Solidària “Obrint Fronteres” realitzat durant les “Jornades per la Pau i la Cooperació” de Santa Coloma de Gramenet. Aquest acte es va preparar i realitzar juntament amb la Brigada Stanbrook, AISE, SUMUD-Col•lectiu de Joves per Palestina i Òptics x Món. El concert va durar de 22h a 1h amb els concerts De La Carmela i Che Sudaka. Durant el transcurs de les actuacions vam estar venent samarretes, bosses, pins, gots i begudes. Tots els diners recaptats es van destinar al Projecte Humanitat de la Brigada Stanbrook, un projecte adreçate Cafè Cultural de Silwan-Jerusalem Est (Palestina).

2018

El dissabte 6 d’octubre del 2018 es va realitzar el concert solidari de la Nit Solidària “Obrint Fronteres” realitzat durant les “Jornades per la Pau i la Cooperació” de Santa Coloma de Gramenet. Aquest acte es va preparar i realitzar juntament amb la Brigada Stanbrook, SUMUD-Col•lectiu de Joves per Palestina i Òptics x Món. El concert va durar de 21 a 1 hores, temps en el qual es van estar venent samarretes, bosses, pins, begudes i menjar. Tots els diners recaptats es van destinar al Projecte Humanitat de la Brigada Stanbrook, un projecte adreçat a les persones refugiades d’Atenes. En aquesta ocasió l’acte va començar a les 21h amb l’espectacle de dansa “The Cover” realitzat per la CIA MigroDanza. A continuació, a les 22h, van començar els concerts: primer va tocar de Maruja Limón i, seguidament a les 23:30h, VaDeBo.

2019

El dia 5 d’octubre del 2019 vam participar en el concert solidari de la Nit Solidària “Obrint Fronteres” realitzat durant les “Jornades per la Pau i la Cooperació” de Santa Coloma de Gramenet. Aquest acte es va preparar i realitzar juntament amb la Brigada Stanbrook i Òptics x Món. El concert va durar de 22h a 2h amb els concerts Protorritmos, Tribade i DJ Paunlao. Durant el transcurs de les actuacions vam estar venent samarretes, bosses, pins, gots i begudes. Tots els diners recaptats es van destinar al Projecte Humanitat de la Brigada Stanbrook, un projecte adreçat a les persones refugiades d’Atenes.

2021

El dia 16 d’octubre del 2021 vam participar en el concert solidari de la Nit Solidària “Obrint Fronteres” realitzat durant les “Jornades per la Pau i la Cooperació” de Santa Coloma de Gramenet. Aquest acte es va preparar i realitzar juntament amb la Brigada Stanbrook, Santa Coloma amb el Sahàra i Òptics x Món. El concert va durar de 23h a 1h amb els concerts de Senyor Oca i DJ Paunlao. Durant el transcurs de les actuacions vam estar venent samarretes, bosses, gots reutilitzables i begudes. Tots els diners recaptats es van destinar al Projecte Humanitat de la Brigada Stanbrook, un projecte adreçat a les persones refugiades d’Atenes.

2022

El dia 22 d’octubre del 2022 vam participar en el concert solidari de la Nit Solidària “Obrint Fronteres” realitzat durant les “Jornades per la Pau i la Cooperació” de Santa Coloma de Gramenet. Aquest acte es va preparar i realitzar juntament amb la Brigada Stanbrook i Santa Coloma amb el Sahàra. El concert va durar de 20h a 0h amb els concerts de Konkordia, Pirat’s Sound Sistema i DJ Paunlao. Durant el transcurs de les actuacions vam estar venent samarretes, bosses, biquinis i begudes. Tots els diners recaptats (930€) es van destinar al Projecte Humanitat de la Brigada Stanbrook, un projecte adreçat a les persones refugiades d’Atenes, i a Santa Coloma amb el Sàhara a un projecte de suport a les persones del camp de refugiats saharauis de Tinduf (Argèlia).