L’equip

Aitor Dorado

Sóc l’Aitor Dorado i ara mateix m’estic formant com a mestre d’Educació Primària. He participat a diferents accions amb el Grup Eirene, com dos intercanvis juvenils ( a Bòsnia-Herzegovina i a Polònia) o un taller de teatre social, les quals m’han aportat i enriquit molt a nivell personal. Des de fa uns anys, i de manera autodidacta, em dedico a escriure poesia i a realitzar dibuixos, normalment en format còmic, pràctica que vaig dur a terme molt bona part de la meva adolescència. També tinc experiència en el món del teatre, arrel d’haver format part de petits grups al llarg d’una petita etapa de la meva vida.

M’agrada observar, parlar amb la gent i aprendre del que és diferent, ja que sento que se m’obren unes portes que fins ara mai se m’havien presentat. Potser és per això que m’agrada escriure amb poemes tot allò que sento i observo, representant-ho a més en format còmic de vegades. Crec que les arts poden ser una manera atractiva d’arribar a la gent i de conscienciar-la sempre des dels valors democràtics i els drets humans. Crec, a més, que el fet de promoure relacions entre humans ajuda a veure’ns iguals els uns als altres i a aprendre de les nostres diferències, a més de respectar-les i tenir-les en compte. Potser per això sóc aquí.

Judith Ventaja

Em dic Judith Ventaja i sóc estudiant de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Des de ben petita he sabut que l’art era el camí que jo volia prendre i amb el que em sento molt agust per expressar-me i també com a eina de mediació. Tinc experiència en tots els camps d’art gràfic però sobretot m’agrada el gravat. El teatre és una branca artística que sempre m’ha interessat i amb la qual he treballat durant uns anys. De fet, estic aquí gràcies al grup de teatre social que el Grup Eirene va crear fa uns anys, una manera de treballar els conflictes, de fer crítica, d’intentar fer rumiar, etc. A partir d’aquí van nèixer unes inquietuds en mi que encara, avui dia, no he pogut satisfer. Crec en l’educació no formal com a eina de canvi, crec en l’educació en valors.

Mariona Grau

Soc la Mariona Grau, graduada en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment estic cursant el màster de Ciutadania i Drets Humans: Ètica i Política a la Universitat de Barcelona. Des de sempre he tingut moltes inquietuds respecte a les problemàtiques socials que ens rodegen i he sentit la necessitat de fer quelcom davant d’aquestes. L’any 2012 vaig formar part d’un de teatre social organitzat i dirigit pel Grup Eirene, gràcies al qual vaig descobrir com l’art pot ser una eina de transformació social. Motivada per la meva afició al teatre i les possibilitats i recursos que aquest em donava, vaig cursar dos anys d’estudis professionals de teatre al Col·legi del Teatre de Barcelona.

Més endavant, l’any 2015, vaig tenir l’oportunitat de participar en un intercanvi juvenil amb Bòsnia i Hercegovina, organitzat també pel Grup Eirene. Aquest projecte va ser el que em va impulsar definitivament a voler dedicar part del meu temps a l’activisme social. D’aquesta manera, des del 2016 he estat implicada en el Grup Eirene, intentant que tots els meus coneixements i interessos artístics i filosòfics contribueixin amb noves perspectives als nostres projectes.

Ariadna Valfagó

Sóc l’Ariadna Valfagó. Estudio filosofia a la UAB des de fa tres anys i m’estic especialitzant en estètica i teoria de l’art, a més a més de ser genet i ballarina. Des de fa uns anys que estudio la dansa com a eina social i com a font de possibilitats d’expressió tant en el camp emocional i més personal com pel que respecta a problemàtiques d’àmbit més general.

Estic treballant per ampliar el meu camp artístic i poder-lo relacionar amb l’etologia per poder aconseguir nous moviments creatius i sensibilitzadors en alguns temes, sobretot pel que respecta el treball de les persones discapacitades, l’empoderament femení i l’ecologia.