Per un món sense mines!

TALLER MINES ANTIPERSONAL

Diàriament sentim al mitjans de comunicació notícies de l’existència de diversos conflictes armats al món. Hi ha conflictes que es mantenen des de fa moltes dècades i n’hi ha d’altres que després d’anys de destrucció i de danys irreparables s’aturen, i els països implicats s’han de tornar a reconstruir a tots els nivells: humanitari, social i econòmic.

En el transcurs d’aquests conflictes s’utilitzen diversos tipus d’armes com ara les mines antipersonal i les bombes de dispersió, que afecten de manera directa a la població civil. Aquestes armes, sovint de mida petita, s’amaguen als boscos, camins, camps, pous i en definitiva a tots aquells llocs on s’han desenvolupat combats i on hi ha trànsit de població civil. Són armes indiscriminades, que maten i mutilen, amenaçant la vida dels essers vius durant molts anys després de la guerra e impedint que la població de les zones afectades pugui refer la seva vida, desenvolupar-se i restablir les condiciones necessàries per viure en pau.

Unes noies de 2n ESO de l’Escola Ateneu Instructiu de Sant Joan Despí van realitzar aquest vídeo després d’una classe de sensibilització contra les mines antipersonal i restes explosius de guerra.

El taller que presentem pretén oferir els elements per reflexionar de manera crítica i activa sobre les conseqüències de la utilització de les mines antipersonal i les bombes de dispersió i de les armes en general i obrir debat sobre la necessitat de pensar solucions per aquesta problemàtica i crear entre tothom condicions de pau.

Fruit de la nostra experiència en el tema, el taller s’ha pogut confeccionar per a primària i secundària amb diferents metodologies participatives i visuals adaptades a les franges escolars.

DESCOBREIX TOTS ELS DETALLS A LA FITXA DE L’ACTIVITAT!