TALLER MINES ANTIPERSONAL
Diàriament sentim al mitjans de comunicació notícies de l’existència de diversos conflictes armats al món. Hi ha conflictes que es mantenen des de fa moltes dècades i n’hi ha d’altres que després d’anys de destrucció i de danys irreparables s’aturen, i els països implicats s’han de tornar a reconstruir a tots els nivells: humanitari, social i econòmic.
En el transcurs d’aquests conflictes s’utilitzen diversos tipus d’armes com ara les mines antipersonal i les bombes de dispersió, que afecten de manera directa a la població civil. Aquestes armes, sovint de mida petita, s’amaguen als boscos, camins, camps, pous i en definitiva a tots aquells llocs on s’han desenvolupat combats i on hi ha trànsit de població civil. Són armes indiscriminades, que maten i mutilen, amenaçant la vida dels essers vius durant molts anys després de la guerra e impedint que la població de les zones afectades pugui refer la seva vida, desenvolupar-se i restablir les condiciones necessàries per viure en pau.
El taller que presentem pretén oferir els elements per reflexionar de manera crítica i activa sobre les conseqüències de la utilització de les mines antipersonal i les bombes de dispersió i de les armes en general i obrir debat sobre la necessitat de pensar solucions per aquesta problemàtica i crear entre tothom condicions de pau.
Fruit de la nostra experiència en el tema, el taller s’ha pogut confeccionar per a primària i secundària amb diferents metodologies participatives i visuals adaptades a les franges escolars.
FITXA MINES ANTIPERSONAL PRIMÀRIA
FITXA MINES ANTIPERSONAL SECUNDÀRIA