ApS de municipi

Un projecte d’ApS de municipi consisteix en l’establiment de processos d’Aprenentatge i Servei a una determinada localitat. Concretament, s’estableixen els contactes entre l’Ajuntament, els centres educatius i les entitats d’un municipi i, alhora, es proporcionen tots els recursos pràctics i formatius als diferents agents per la realització d’ApS. Al llarg del desenvolupament del projecte tenim com a objectiu principal:

  • Crear l’estructura necessària per implantar els projectes d’ApS a la ciutat.

Aquest objectiu principal es compon dels següents objectius específics:

  • Donar a conèixer les entitats locals i la seva labor a la ciutadania.
  • Explicar en què consisteix un projecte d’ApS a les entitats locals, així com el seu horitzó de possibilitats.
  • Sensibilitzar a la joventut sobre la importància dels Drets Humans i la Cooperació.
  • Incentivar la involucració i participació activa de la joventut envers les problemàtiques socials que els rodegen, contribuint al seu empoderament.
  • Facilitar tota la informació sobre els projectes ApS als docents dels centres educatius
  • Proporcionar tots els recursos i eines formatives als docents per la formació teòrica sobre Drets Humans i Cooperació que impartiran a l’alumnat.

Seguint aquests propòsits, des del Grup Eirene ens encarreguem de contactar amb les entitats i els centres educatius explicant el projecte, els oferim una formació teòrica i els ajudem a la construcció de projectes d’ApS. A més, facilitem tots els recursos pedagògics als docents, a través de l’elaboració d’una guia didàctica, on es detalla totes les fases del procés de sensibilització de l’alumnat. D’aquesta manera, establim les bases per la instauració dels ApS a un municipi determinat.

PREM PER CONÈIXER L’EXPERIÈNCIA DE CORNELLÀ!