Actua per la Pau i els Drets Humans – Santa Coloma de Gramenet

El mes de juliol del 2012 vam portar a terme el projecte “Actua per la Pau i els Drets Humans”, un intensiu de teatre social al CRJ Mas Fonollar de Santa Coloma de Gramenet. Aquest tenia per objectiu fomentar i desenvolupar l’autoconeixement i la resolució de conflictes mitjançant les tècniques del teatre socioeducatiu.Podeu observar tot el que es va fer en el següent enllaç: Taller de teatre socioeducatiu Santa Coloma de Gramenet Juliol 2012.

Gràcies a la bona acollida del projecte, el setembre del mateix any es va reprendre el projecte i, seguint els mateixos propòsits, es va començar a incentivar la participació dels i les joves del taller en activitats solidàries del municipi. Més concretament, es pretenia que, seguint la línia de les dinàmiques i dels jocs dramàtics emprats, formar un grup de persones tant en l’àmbit socioeducatiu com en les tècniques bàsiques del teatre perquè siguin capaces de desenvolupar accions dramàtiques que permetin donar a conèixer la tasca del grup fora de l’àmbit de treball i que els doni oportunitats de poder col·laborar amb institucions dedicades a l’àmbit social. A més, vam voler aprofitar l’oportunitat que se’ns aportava de continuar amb la feina iniciada al mes de juliol obrint el taller a col·laboradors puntuals perquè mostressin al grup noves eines i possibilitats d’expressió i que això contribuís a l’enriquiment dels recursos dels que disposaran. A més, vam voler aprofitar l’oportunitat que se’ns aportava de continuar amb la feina iniciada al mes de juliol obrint el taller a col·laboradors puntuals perquè mostressin al grup noves eines i possibilitats d’expressió i que això contribuís a l’enriquiment dels recursos dels que disposaran. També vam voler poder fer partícip al grup dels moviments que hi ha al voltant del teatre social podent presenciar alguna obra de teatre fòrum i veure quines són les possibilitats d’acció social que ens permet.

Obra de teatre fòrum sobre el bullying

El 28 de desembre de 2012 vam estrenar l’obra de teatre fòrum sobre el bullying a la sala d’actes del Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar. Van assisitir unes 80 persones i els diners que es van recollir van ser donats a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Santa Coloma de Gramanet.

PROJECTE  DESEMBRE 2012 – JUNY 2013

PROJECTE SETEMBRE 2013 – GENER 2014

Projecte finançat pel: