Intercanvis juvenils

Grup Eirene organitza anualment projectes d’intercanvi de movilitat entre joves de Santa Coloma de Gramenet i, actualment, joves dels Balcans. Els projectes que s’han realitzat fins ara consisteixen en un intercanvi bilateral de dues fases. En la primera, els joves dels Balcans vénen al municipi català per, durant una setmana, compartir l’experiència de conèixer la cultura, tradicions, història i formes de vida, i per realitzar les activitats que els joves catalans han preparat, amb l’eix vertebral de la cultura de la pau. En la segona fase, són els joves catalans els que viatgen fins al país escollit per a l’intercanvi.

L’avaluació i l’anàlisi dels projectes anteriors constata que l’experiència amb els joves ha estat molt satisfactòria. Els aprenentatges adquirits sobre ambdues ciutats i la seva història, així com sobre cultura de pau, ressolució de conflictes i memòria històrica, el contacte amb una altra cultura i la necessitat d’obrir-se a persones amb una llengua, creences i formes de vida diferents, han resultat molt enriquidors per als joves i els han ajudat a desenvolupar recursos i noves expectatives per a la seva vida.

L’intercanvi compta amb el suport del programa europeu per a la mobilitat juvenil Erasmus + així com del Departament de Cooperaió i Solidaritat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

 IMG_1673